Quotes uit de diverse recensies:
- Een onmisbaar hulpboek geschreven voor iedereen die een psychische aandoening heeft
- Veel praktische en nuttige oefeningen waarbij je je eigen afwegingen rond vertellen en niet vertellen kunt invullen en opschrijven
- Een aanwinst voor iedereen die worstelt met “zeg ik het wel of zeg ik het niet?”. Maar ook voor werkgevers, professionals op het gebied van werkgelegenheid en re-integratie en hulpverleners.
- Een goed leesbaar, praktisch opgezet boek
- Wat mij betreft een aanrader. Als pedagogen hebben wij immers allemaal direct of indirect te maken met stigma.
Wat vinden lezers van mijn boek?
Lees hieronder de recensies van ervaringsdeskundigen als zorgprofessionals.

Boekhandel Van Der Velde
In de boekenpodcast van boekhandel Van Der Velde wordt mijn boek aanbevolen door Laetitia. Klik hier om de podcast te beluisteren.
Daarnaast schreef Laetitia op haar persoonlijke blog Miss Deadline een uitgebreide boekrecensie:
“Met Vertel ik het wel of vertel ik het wel heeft Anita Hubner, als je het mij vraagt, een onmisbaar hulpboek geschreven voor iedereen die een psychische aandoening heeft, of heeft gehad. En dat zijn nogal wat mensen. Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt in zijn of haar leven wel een keer last van psychische klachten zoals depressie, angsten, posttraumatische stressstoornis, een psychose of borderline. […] Veel mensen met een psychische aandoening zijn de vooroordelen vanuit de maatschappij zelf gaan geloven. Hubner geeft in haar boek concrete tips en adviezen over het omgaan met het stigma op psychische aandoeningen. Haar boodschap is hoopvol en inspirerend, niet alleen voor mensen met psychische klachten, maar ook voor hun naasten en hulpverleners.” –
Miss Deadline
Klik hier om de boekrecensie van Laetitia verder te lezen.

Plusminus
“Het boek bevat veel praktische en nuttige oefeningen waarbij je je eigen afwegingen rond vertellen en niet vertellen kunt invullen en opschrijven. Het boek biedt ook feiten en cijfers. Zo ontstaan je eigen documenten die van nut kunnen zijn bij bijvoorbeeld het voorbereiden van een sollicitatie of een date.” – Corrie Kerssies-Kick
Corrie Kerssies-Kick is lotgenote en schreef een boekrecensie. Deze is onder andere terug te vinden in het tijdschrift van de vereniging Plusminus (de vereniging van en voor mensen met een bipolaire stoornis en hun naasten) en op de site van Boom.
Klik hier om de boekrecensie van Corrie Kerssies-Kick verder te lezen.

Opgenomen op de werkvloer
“Ik vind het boek van Anita Hubner een aanwinst voor iedereen die worstelt met “zeg ik het wel of zeg ik het niet?”. Maar ook voor werkgevers, professionals op het gebied van werkgelegenheid en re-integratie en hulpverleners. Het boek is zeer zorgvuldig en genuanceerd geschreven en doet recht aan de emotionele beladenheid van het onderwerp.” – Ron van den Heuvel
Klik hier om de boekrecensie van Ron van den Heuvel verder te lezen.

Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCT )
Lianne Grisnich-van Dijke, gz-psycholoog en supervisor VGCt.
Beoordeling met vier sterren op Kennisnet VGCt
Concluderend is ‘Vertel ik het wel of vertel ik het niet?’ een goed leesbaar, praktisch opgezet boek, dat bovendien recente onderzoeksresultaten bevat. Hubner weet de werking van stigma en zelfstigma goed uit te leggen en illustreert dit met veel voorbeelden. De inbreng van haar eigen afwegingen en de factoren die in haar afweging zwaar wegen, zijn verhelderend en ondersteunen de boodschap die ze met haar boek wil brengen. Een aanrader dus!
Klik hier om de boekrecensie van Lianne Grisnisch-van Dijke verder te lezen.

Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO)
… Het mooie is dat Hubner beide mogelijkheden, het niet vertellen en het wel vertellen, eerlijk belicht. Ze dringt geen mening op. Ik waardeer de nuchtere schrijfstijl: geen cheesy quotes zoals ‘wees jezelf, dat is altijd goed’. Een psychische aandoening betekent niet automatisch dat je niks kan, maar Hubner maakt het ook niet mooier dan het is.
Speciaal voor hulpverleners is het hoofdstuk Laat dit hoofdstuk aan je hulpverlener lezen. Het boek is beknopt en leest lekker weg, voor je het weet heb je hele boek uit. Wat mij betreft een aanrader. Als pedagogen hebben wij immers allemaal direct of indirect te maken met stigma.
Klik hier om de boekrecensie van Cathy Schrijner verder te lezen.