Boek

Psychologie Magazine heeft mijn boek aangeraden als boekentip in de rubriek Boeken van de maand

Wie ooit een psychose heeft gehad, wordt nooit meer beter. 

Doe maar rustig aan, straks wordt je weer ziek.

Je stelt je aan.

Ik vind je aardig maar ik voel geen klik.

Andere kandidaten passen beter in het profiel.

Zomaar een reeks uitspraken die je te horen kan krijgen als je een psychose of andere psychische aandoening hebt (gehad). Artsen die een sombere prognose stellen. Betutteling. Verwijten van mensen die denken dat jij je klachten faket. Dates die afhaken zodra je eerlijk bent. Geen baan krijgen als de werkgever erachter komt dat je een psychische aandoening hebt.

Een psychische crisis gaat vroeg of laat uiteindelijk over. Je wordt weer stabiel of je leert met je klachten leven. Maar de vooroordelen blijven en zijn hardnekkig. Moet ik het wel of niet vertellen dat ik een psychische aandoening heb? Heeft iemand daar jou wel bij geholpen hoe om te gaan met vooroordelen op psychische aandoeningen? 

Zelf heb ik geen problemen ermee dat ik een bipolaire stoornis heb. Maar ik heb wel moeite met de vooroordelen die er heersen op psychische aandoeningen en het stigma.

In de geestelijke gezondheidszorg ligt de aandacht op stabiel worden. Maar je leert niet omgaan met het stigma. En zwijgen kun je een tijd volhouden, maar niet altijd.

Vertel je het wel of vertel je het niet? Hoe vertel je je verhaal? Moet je alles vertellen? Wat vertel je bij solliciteren? Wat vertel je op een date? Of op een feestje?

Daarom schreef ik dit zelfhulpboek. Een boek dat ik zelf graag had willen hebben op de momenten dat ik zelf worstelde met dit dilemma. Uit de positieve recensies van lezers blijkt dit ook.

KOOP BIJ JE LOKALE BOEKHANDEL

BESTEL ONLINE

Je doet mij en mijn uitgever een groot plezier door bij de uitgever te bestellen. Klik hier.

Maar je kunt mijn boek overal online bestellen, dus ook bij Bol.com. Klik hier