Media

 

 

Ik werkte mee aan of verscheen in:

film Nationaal Congres Ministerie van Volksgezondheid (VWS), ”Anders denken over psychische aandoeningen”, geopend door minister-president Mark Rutte en VWS minister Edith Schippers

logo-sbs6-hart-van-nederland

Interview met minister-president Mark Rutte in Nieuwsprogramma Hart van Nederland SBS6  

logo-margriet

Interview in themanummer Margriet op voordracht van premier Mark Rutte vanwege mijn maatschappelijke inzet op het doorbreken van stigma.

logo - KRO NCRV

Voor KRO-NCRV werkte ik mee aan een Q&A over psychose voor Minister van Gehandicaptenzaken. 

 

logo-at5

Amsterdamse TV nieuwszender AT5 vanwege mijn medewerking aan het straatkunstproject ‘One Minute in My Shoes’

Trouw

Voor Trouw werkte ik mee aan de Isoleermonologen. Ik reconstrueerde wat ik precies dacht en deed toen ik in de isoleercel zat. Hier is het interview  te lezen. Ook sprak ik een podcast in.

 

logo - Metro

Voor Metro werkte ik mee aan een interview  of je wel of niet moet vertellen bij sollicitaties op de werkvloer dat je een psychische aandoening hebt.

Het interview verscheen ook als krantenartikel in Metro: Praat op de werkvloer liever niet over psychisch probleem

het Parool

Ik werkte mee aan het boek ”What’s wrong with me. Gezichten achter de DSM’ van Vittorio Busato, hoofdredacteur van het blad De Psycholoog, het vaktijdschrift van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de beroepsgroep voor psychologen. Ik gaf hierover een interview aan de krant Het Parool 

Herman Centraal

Voor de maandelijkse live talkshow Herman Centraal te Arnhem sprak ik een column over stigma op mensen die een psychose hebben meegemaakt. Hier is de tv-opname. 

 

VIDM

Op het journalistieke media platform ‘Vaker in de media’, dat zich richt op meer zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media, ben ik mediadeskundige op het gebied van vooroordelen op psychische aandoeningen

Nieuws.nl-Logo-12

Op nieuws.nl gaf ik een interview naar aanleiding van mijn lezing in Brussel hoe je openheid op psychische aandoeningen op de werkvloer bevordert.

NIP

Voor het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de beroepsgroep voor psychologen, werkte ik als expert mee aan een interviewreeks over de methodiek “Samen Beslissen” (Shared Decision Making)

Discura

Voor Discura, het discussieforum in de zorg voor medisch specialisten, gaf ik een interview over ‘Samen Beslissen’ (Shared Decision Making)