Masterclass binnen organisaties

Ik verzorg Masterclasses aan de hand van mijn boek en de HOP training binnen het bedrijfsleven en ggz-instellingen.

Een Masterclass kan variëren van 90 minuten tot tussen de 4 uur-8 uur, afhankelijk van het aantal deelnemers, leerdoelen en wensen. De Masterclass kan online via MS Teams of Zoom plaatsvinden of op locatie.

Binnen het bedrijfsleven komt steeds meer aandacht voor medewerkers met een psychische aandoening. Zie de driedelige columnserie die ik schreef op Op naar de 100.000 banen.

Werknemers kampen met het dilemma wel-niet vertellen. Uit angst voor roddels, geen promotiekansen of ontslag zwijgen ze. Maar te lang rondlopen met psychische klachten kan leiden tot langdurig uitval. Wat zijn de voor- en nadelen van openheid geven? Aan wie vertel je het? Hoe vertel je je verhaal? In een Masterclass komen deze aspecten aan de orde.

Binnen inclusie- en diversiteitsbeleid in bedrijven treden werknemers vaak als ambassadeurs op van dit interne netwerk. Ook werknemers met een psychische aandoening kunnen als ambassadeur optreden van dit diversiteitsnetwerk. In een Masterclass kunnen medewerkers zich voorbereiden op deze rol.

Binnen ggz-instellingen kunnen hulpverleners in een Masterclass leren hoe ze met het driestappenplan werken met cliënten om hen te begeleiden hoe met (zelf)stigma om te gaan.

In ggz-instellingen werken tegenwoordig ervaringswerkers. Dit zijn ervaringsdeskundigen die geschoold zijn hoe ze hun eigen ervaring kunnen inzetten in de begeleiding van cliënten.

Ook werken er medewerkers met eigen ervaring in traditionele ggz functies zoals psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. Heel lang is het inzetten van eigen ervaring in dergelijke functies beschouwd als onprofessioneel en ‘not-done’. De inzichten hierover beginnen te veranderen. Tegelijkertijd staan deze professionals voor dilemma’s als ‘word ik dan nog serieus genomen?’, ‘gaan mijn collega’s niet roddelen?’, ‘wat betekent dit voor mijn verdere loopbaan?’.

In een Masterclass speciaal gericht op ggz-medewerkers met eigen ervaring in functies zoals psychiater, psycholoog of verpleegkundige kunnen de voor-en nadelen van openheid worden besproken, aan wie vertel je wat (cliënt versus collega) en hoe vertel je je verhaal?

Neem contact op voor de mogelijkheden.