Coaching

Je bent hoogopgeleid en hebt een psychische aandoening. Je hebt je baan verloren door psychische klachten. Of je bent tijdens je werk uitgevallen met psychische klachten en zit nu in een re-integratie traject. Dat kan recent zijn gebeurd. Of al langer geleden.

De stap om weer te gaan solliciteren of te re-integreren voelt reuze eng.

”Wie zit er op mij te wachten?”

“Moet ik over mijn aandoening vertellen aan een werkgever en aan collega’s?”

”Ik ga dat niet volhouden”

”Ik kan onmogelijk aan de eisen voldoen van een betaalde baan”

Kortom: genoeg negatieve gedachten die je weerhouden om op zoek te gaan of weer naar je werk te gaan. Het zijn uitingen: negatieve gedachten of gevoelens ten gevolge van het hebben van een psychische aandoening. Dit heet zelfstigma

Verschil tussen laag zelfbeeld en zelfstigma

Op psychische aandoeningen rust een taboe en mensen hebben vooroordelen erover.

Wellicht had jij die ook over anderen, totdat je het zelf overkwam. De negatieve maatschappelijke denkbeelden die er heersen betrek je dan op jezelf. Zeker als je hierin bevestigd wordt door  je omgeving, hulpverleners of instanties. Dat kan variëren van openlijke uitspraken (stop met werken, je bent de rest van je leven kwetsbaar) tot meer subtiele nonverbale signalen.

Dat maakt dat zelfstigma hardnekkig is, mede omdat je in het dagelijks leven ermee geconfronteerd  blijft. Het kan je in een isolement brengen.

Je bent niet de enige die door zelfstigma denkt:”Ik ga niet naar een normale sportschool want iedereen zal het aan me zien’

 

Van zelfstigma naar zelfvertrouwen

Maar je kunt ermee leren omgaan. Zodanig dat jij weer met vertrouwen durft te solliciteren. Die baan pakt. En je ook op ander terreinen beter gaat voelen.

Ik ben psycholoog en coach met meer dan 20 jaar werkervaring. Ik ben gespecialiseerd op dit onderwerp.

Ik  coach je om deze hobbels te overwinnen zodat je je zelfstigma ombuigt naar zelfvertrouwen. Jouw verhaal is het startpunt waarop ik aansluit en jouw gewenste resultaten geven de richting.

 

Honest, Open and Proud

Paul Blokhuis - uitleg HOP training - met logo VWS en cursusmateriaal
Bij staatssecretaris VWS Paul Blokhuis in Den Haag. Ik geef uitleg over de HOP training

 

Ik ben officieel HOP master in de wetenschappelijk onderzochte manier Honest, Open and Proud. Dit is een evidence based methodiek uit Amerika, ontwikkeld door Prof. Dr. Patrick Corrigan, de grondlegger van wetenschappelijk onderzoek nar stigma.

In deze training leer je hoe je telkens weer in diverse situaties voor jezelf de juiste afweging kan maken om wel of niet te vertellen dat je een psychische aandoening hebt.

En vooral: op welke manier je jezelf kan presenteren op een authentieke manier die bij jou past.

Je leert weer regie te voelen over je leven mét een psychische aandoening. In plaats van schaamte voor je psychische aandoening, en je te verstoppen.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek en vergoeding

Ik werk in krachtige sessies van 90 minuten in korte trajecten van 5 sessies (1x per 3 weken). De ervaring leert dat de inzichten en gedragsverandering plaatsvinden tussen de sessies.

Neem vrijblijvend contact met mij op om te kijken of ik je kan helpen. Vergoeding is wellicht mogelijk via je UWV werkcoach of klantmanager sociale dienst. Mocht je in een re-integratie traject zitten dan kun je vragen of je werkgever akkoord gaat met een coachingstraject.

Face to face coaching of coaching via Skype behoort tot de mogelijkheden

Het tarief bedraagt voor een sessie van 90 minuten voor particulieren 120 EURO inclusief 21%BTW.

Voor zakelijke vergoedingen zoals via een werkgever of uitkeringsinstantie gelden afwijkende tarieven.

Ik bied de HOP training ook in groepsverband aan. Dit verloopt via incompany trainingen bij ggz-instellingen, overheid (gemeente, UWV, sociale dienst) en bedrijven.

Als HOP master kan ik ook mensen opleiden tot HOP facilitator. Dit betekent dat kennis en training gewaarborgd blijft binnen de organisatie, en blijvend intern aangeboden kan worden.

Klik hier voor meer informatie.